OM RØVERLEJR

cropped-Roeverlejr9-e1361791356308.jpg

Danmarks største skovområde har det hele – Rebild Bakker og “Røverne fra Rold”.

Den store Skov skifter med lyse Løvtræer og sorte Nåletræer, grønne Enge veksler med brune Moser, milevide Udsigter med lune Dale. Kæmpehøje kranser Horisonten, Kilder springer ud ved Bakkernes Fod og forener sig til Bække og Åløb, og Søerne glimter i Skovens Dyb.

Rebild Bakker grænser på et stykke til Skoven, og den Tid er ikke meget fjern, da de var eet; thi Bakkerne er gammel Skovgrund, og de Krat og Bøgepurrer, som ses der endnu, er Rester af fortidens Urskov – Troldeskov.

Der hviler over Egnen ved Rebild og Rold et Genskær af svundne Tider. Der er over både Naturen og Menneskene noget stærkt og oprindeligt, noget saga agtigt om man vil.

Bliv inspireret… og lad en Duft af Fortiden danne Rammerne om en særlig Oplevelse.

Forlæg Festen til en Røverlejr i Rold Skov og få Maden serveret fra Jerngryde over åben Ild eller få spidstegt Vildsvin garneret med Røveroverfald, Øksekast, Bueskydning og Langsavning.

Hygge omkring bålet

Med disse strofer fra vores nationale sangskat, slår vi stemningen an, til en uforglemmelig oplevelse blandt Røvere og andet Godtfolk dybt inde i Rold Skov – et stemningsbillede, et øjebliksbillede af noget af det, som var engang, og som hørte egnen til gennem mere end 600 år.

Vi hører første gang om Røverne tilbage i 1200-tallet i forbindelse med Dronning Margrethe d. I’s besøg på borgen Egholm på holmene i Lindeborg Ådal et par kilometer nord herfra – og vi hører sidste gang, om de såkaldte Røvere fra Rold med Bettefanden som den værste omkring 1840 – hvor de sidste blev fanget, strøget til kagen ved et offentligt skue i Aalborg, og efterfølgende anbragt i Tugt- og Forbedringshus.

Gad vide om det hjalp – der er mange, der mener, at de fortsat findes på egnen – de ses af og til, især når der kommer fremmede til egnen.

Hvis du tør møde dem, holder de til ved Rebild-Porten, og åbner gerne op for sluserne til den herlige Rold Skov.

Du forføres af smalle stier – dels i Rebild Bakker med levn af Den jyske Hede – og dels hvor skoven er smukkest, du risikerer overfald og tilfangetagelse, når du mindst venter det, og du føres til Røvernes lejr og skjulested, hvor du udsættes for Røvernes Troubadour og deltager i drabelige konkurrencer i øksekast, knivkast, bueskydning og langsavning – discipliner som Røverne skulle kunne mestre for at udøve deres metier.

Når konkurrencerne er vel overstået, og præmierne uddelt, kan du se frem til at blive bænket ved Røvernes langborde, hvor Bettefanden, hans lystne svende og alle Røverkællingerne vil beskænke og bespise dig på kærligste vis…

020 jagt trofæ

 

Fakler

 

roeverstuen_roevere

 

03 overfald

Vi Skræddersyr din fest

Mulighederne er mange, for en fest i røverlejren sammensættes efter den enkelte arrangørs ønsker. Arrangementet kunne f.eks. begynde med en guidet travetur til røverlejren via Rebild Bakker og skovens gamle hulveje. Her kommer du helt tæt på egnens farverige historie. Røverlejren koster kr. 100 pr. m/k, dog minimum kr. 8500, priserne er inkl. moms, guidet travetur, røveroverfald og konkurrencer. Over 500 personer indhent venligst tilbud.

Mad og drikke koster kr. 500 – 650, se venligst under punktet “brochure – menuer”.

Vi giver også gerne et tilbud “All Inclusive”, såfremt du har andre særlige ønsker.

NB! Praktiske gris – alle kan være med – og der kan køres helt hen til lejren. Tilvælg evt. hestevognskørsel, hekse, heksefortællinger, spillemænd, og/eller loggershow.

I denne informative og underholdende atmosfære kan deltagerne opleve lokal folkehistorie og blive en uforglemmelig oplevelse rigere.

Print Friendly, PDF & Email